Fysiotherapeut Annelies Soels-Roos

Discipline: fysiotherapeut en psychomatisch fysiotherapeut

De psychosomatische fysiotherapeut, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid (psychosomatische klachten). De oorzaak kan van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn.

Kortom? u bent uit balans.
Hoe komt u weer in balans?

Het eerste gesprek is gericht op het vinden van de relatie tussen de lichamelijke klachten en de psychische gesteldheid. Afhankelijk van uw hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, worden de doelen bepaald en wordt samen met u een therapieplan opgesteld. Er wordt van u een eigen inbreng en een actieve inzet verwacht in het herstel- en veranderingsproces.

Voor het eerste gesprek worden vragenlijsten door u ingevuld en verwerkt door de fysiotherapeut. Daarna vindt er een uitgebreid gesprek plaats waarin klachten, cognitie, emotie, gedrag uitgevraagd worden. Vervolgens wordt er samen met u vanuit de hulpvraag een behandelprogramma opgesteld met de mogelijkheid uit meerdere soorten behandelingen / interventies te kiezen. De intake wordt direct in de computer gezet, zodat u meteen kan meelezen

De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning.

Het doel van de therapie kan zijn: Inzicht krijgen in het ontstaan en de gevolgen van de klacht. Veranderen van de factoren die de klacht in stand houden. Toepassen van ontspanning. Verbeteren van ademhaling of adempatroon door lichaamsbewustwording. Verhogen van uw belastbaarheid. Aanvoelen en respecteren van lichamelijke en psychische grenzen. Inzicht krijgen met betrekking tot ziektebeleving en dagelijks functioneren. Op een andere manier leren omgaan met de klachten. Vertrouwen krijgen in het lijfelijk functioneren, waardoor zelfvertrouwen en zelfbeeld positief beïnvloed wordt.

Privacy
Uw privacy is goed gewaarborgd. De praktijk heeft haar privacybeleid kritisch bekeken zodat we voldoen aan de strengere eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Veranderingen zijn:
U bent beter op de hoogte van wat er met uw gegevens gebeurt.U heeft meer controle over uw eigen gegevens. U mag uw gegevens inzien, laten corrigeren, verwijderen of overdragen aan derden.
We hebben een verwerkersbijeenkomst tussen ons en derden. Hierin staat helder omschreven wie verantwoordelijk is voor uw gegevens en op welke manier uw gegevens beveiligd zijn. Voor meer informatie verwijs ik graag naar de bijlage privacy policy (zie downloads).

BIG registratienummer 89034862294
CKR 33382
Tarieven zie downloads

Downloads: